Sunday, November 11, 2012

Mommy boleh buat macam ni dak?

Assalammualaikum...

Baru-baru ni ketika di KL menemani suami yang menjalani pembedahan mata, ketika saya dan anak-anak terperuk di hotel, Hadif datang kepada saya yang ketika itu sedang bersantai di atas katil.

"Mommy, mommy boleh buat macam ni tak?". Dan saya ikut dia buat. Bagi saya mudah aje apa yang dia suruh buat tu.










Dan dia buat satu benda lain pula, saya buat, masih mudah. Saya terfikir ketika itu, untuk usia seorang kanak-kanak 4 tahun, perkara yang paling mudah bagi kita, adalah sesuatu yang sangat teruja buat mereka. Seronok kan?

Kita pun patut mencontohi anak-anak cara depa menjalani kehidupan kadang-kadang tu, I believe there are always something that they can teach us in life? Right?

My kids always make me think about life...how to be happy and even how to smile! :)

2 comments:

Mila@Rimbun said...

kekadangtuh boleh senyum sendiri bila teringat perangai diorg kan... budak2..

Nomaliza Azman said...

Betul kak, bila teringat balik, even masa depa buat salah, kita boleh gelak aje, kadang tu kita punya expectation terhadap depa, tu yg kita akan marah sangat pada depa even salah tu sikit sangat :)