Monday, January 20, 2014

Naydee - Sewing Studio

Assalammualaikum semua!

Lama tak update berita terkini. Banyak yang berlaku dalam kehidupan seharian saya, yang paling terbaru, saya baru mendapatkan kunci kedai di dalam Jitra Mall, Jitra, Kedah ^^

Memang banyak yang perlu dibuat, semuanya dibuat sendiri untuk menjimatkan kos, mujurlah anak-anak juga seronok nak bantu terutamanya sesi mengecat kedai.




Kedai ni asalnya warna hijau + hitam + putih. Ouch! Memang bukan warna saya, adoi...jadi suami dan saya sepakat untuk ubah warna. Putih + Pastel pink + Kelabu. Perabot sepatutnya dalam warna putih semua, tapi, bajet tak tinggi sekarang, guna aje apa yang ada dulu, nanti kita ubah apa yang patut, kan? ^^

Semalam dah siap cat coating (putih) hari ni harapnya dah boleh cat warna pink dan kelabu, sebenarnya cepat aje ni, dah anak bongsu saya tu terlalu kreatif orangnya, lumur cat ke tangan macam tengah mandi, adoilah...terpaksa cut-short trip kerja...hari ni nampaknya kena dok rumahlah anak ooii...hehehe...

InsyaAllah perancangannya nak buka bulan depan, apapun jika selesai semuanya dalam masa yang ditetapkan, akan dibuka. Jadi warga Jitra, Changlun, Alor Setar, dan Perlis pakat-pakat mai lah nanti naaaa, nak belajar menjahit, nak tengok mesin jahit Elvira, nak beli aksesori menjahit, mai kedai ya!


Ni design flyer yang masih dalam perbincangan dengan rakan kongsi.
Tulis bahasa English, harap tak susah nak faham ya? Saya percaya orang Kedah pun dah boleh bertutur dan memahami bahasa Inggeris. Bahasa Inggeris dalam flyer ni ringkas dan padat, tak susah nak faham, rasanya...

Lokasi kedai tingkat 1, Jitra Mall (kedai sebelah tak ingat nama, tapi jual kerusi urut...nanti saya update dengan details lagi)

Moga ketemu lagi!! :)

4 comments:

Mila@Rimbun said...

tahniah... teruskan melangkah kedepan.. bangga lah akak tengok..

Anys Hazwanie said...

creative cat mcm tuh.. bestnya kalo dpt buat kat blk sy..hihi.=)

http://myartcrafting.blogspot.com/2014/01/januari-giveaway.html

Suzie said...

Tahniah .....

Eny Yusnizar Abdullah said...

Salam. ada buka kelas menjahit utk pakaian tak?