Thursday, July 2, 2015

I am back to blogging!

Assalammualaikum...!
Mak ai...lama sangat tak ber-blog, selalunya semua kerja berniaga di Facebook saja, cuma baru-baru ni suami Liza kata yang bisnes menjahit di FB tak serancak semasa mula-mula mendapat tempahan...

Oh ya! Saya terlupa....! Saya mudah terlupa...hehe...mungkin sebab baru bersalin haha...memang setiap kali lepas bersalin, penyakit 'lupa' saya menyerang.Ya, saya bermula dengan blogspot! Bukan FB! Di FB, perniagaan saya agak perlahan...kesemuanya! Memang perlahan...mungkin persaingan yang terlalu banyak di FB.

Saya dah buat agak banyak beg ketika tidak update di blog, tetapi tak perlulah kot saya nak buh semua gambar di sini. Saya update apa yang berlaku beberapa minggu sebelum bersalin dan seterusnya lah ye?

(Ada lagi ke follower yang baca ni?? Hehe...Takpe, merapu sorang-sorang dulu, nanti adalah yang singgah, kan? POSITIF!)

Okey, nak tunjukkan gambar beg yang saya buat, design baru dari Swoon Pattern, bila tiada idea dan inspirasi nak buat sendiri design beg, biasanya, saya mencari pattern beg yang ada di atas talian.

So, this is Charlotte! 


On the exterior, I mix plain corduroy with linen.


My first neat cord binding, and I also dd the base protector.


I change a little bit of the closure, wider than the original design.



And I am so proud of my quilting and interior...fully quilted with LOVE! Haa!

4 comments:

annur fitrah said...

Saya suka dengan handmade bag..sehingga pernah terbeli di etsy us sebanyak RM168 harga us dollar 35 jer.

Liza Azman said...

Sis Annur. Mesti cantik beg tu sehingga sis membelinya :)

shaty14 said...

as salam Liza .. muga masih ingat pada akak .. ur ex stdnt. Dah ada orang baru ke .. maknanya dah lama kita tak berhubung .. so this time org BALAI or ORG DAPUR ( istilah org lama ) ... Masih di Tmn Sarina ke ... akak berkenan dgn setiap produk yang Liza hasilkan. Idea sendiri ke .. cedok ke .. tetap anggun .. kemas dan menarik. Really .. u have great hands !!! Muga terus sukses .. akak msh minat nak belajar tapi kekangan masa ... insya Allah pjg usia .. ada masa .. sihat tubuh badan dan terang mata .. kita jumpa lagi.

Liza Azman said...

Waalaikumsalam kak. Tak ramai 'kak' dalam kelas saya :)
Sekarang dah tinggal di Sg Siput Perak, gara-gara nak mengembangkan perniagaan (kononnya). Terima kasih dan moga kita berjumpa lagi. InsyaAllah.