NUFFNANG

S T I C K Y.N O T E

...no update at the moment :)

Thursday, July 2, 2015

Batik tote bag

Assalammualaikum.

This is one of the new design from Naydee Studio.
A Batik Tote Bag with pintuck detail.
This bag is made before I gave birth, so the launching had to be delay for now.
But very soon! :)

This is such an exclusive design with contemporary Thai Batik as the main material.
What do you think?


The pintuck details on the front of the tote bag


Fully quilted exterior and cord piping


With zip closure

Wallets!

Wallet ni asalnya dari design Elvira, tapi dah diolah sedikit design...
Adalah dekat 4 percubaan, barulah dapat pattern yang tepat! 
Jadi, siapa kata produk handmade saya tidak setanding produk berjenama, setiap design yang buat memerlukan ketepatan untuk mendapatkan produk akhir yang berkualiti.

Wallet ni ada dua saiz, satu saiz asal manakala yang satu lagi saiznya boleh muat Samsung Note 4.








The design can be custom size, so, if you want one for yourself, feel free to e-mail me at sketch.andsew@gmail.com or Whatsapp me at 017-5067707

I am back to blogging!

Assalammualaikum...!
Mak ai...lama sangat tak ber-blog, selalunya semua kerja berniaga di Facebook saja, cuma baru-baru ni suami Liza kata yang bisnes menjahit di FB tak serancak semasa mula-mula mendapat tempahan...

Oh ya! Saya terlupa....! Saya mudah terlupa...hehe...mungkin sebab baru bersalin haha...memang setiap kali lepas bersalin, penyakit 'lupa' saya menyerang.Ya, saya bermula dengan blogspot! Bukan FB! Di FB, perniagaan saya agak perlahan...kesemuanya! Memang perlahan...mungkin persaingan yang terlalu banyak di FB.

Saya dah buat agak banyak beg ketika tidak update di blog, tetapi tak perlulah kot saya nak buh semua gambar di sini. Saya update apa yang berlaku beberapa minggu sebelum bersalin dan seterusnya lah ye?

(Ada lagi ke follower yang baca ni?? Hehe...Takpe, merapu sorang-sorang dulu, nanti adalah yang singgah, kan? POSITIF!)

Okey, nak tunjukkan gambar beg yang saya buat, design baru dari Swoon Pattern, bila tiada idea dan inspirasi nak buat sendiri design beg, biasanya, saya mencari pattern beg yang ada di atas talian.

So, this is Charlotte! 


On the exterior, I mix plain corduroy with linen.


My first neat cord binding, and I also dd the base protector.


I change a little bit of the closure, wider than the original design.



And I am so proud of my quilting and interior...fully quilted with LOVE! Haa!

Friday, April 4, 2014

Magnolia Pillow Cover

Assalammualaikum,
Selesai juga quilted Magnolia Pillow Cover yang saya buat untuk memperindahkan studio saya di Jitra Mall :)

Memang memerah tenaga, tetapi bila dah siap, memang memuaskan hati ^^
Malangnya saya buat simple cushion cover, tak sempat nak buat piping keliling, kerana ada tugasan yang lebih berat menanti saya, tak apa, lain kali kita rajinkan buat piping tu hehe.....ada satu lagi pillow cover yang saya perlu buat tapi kali ini dengan design bunga ros...dah transfer pattern dah pun....apa pun kena tunggu sehingga selesai tugasan berat ni...

Ketika proses penampalan design atas fabrik
Proses menjahit zig-zig kecil pada design applique

Siap menjadi cushion cover dengan zip closure!

-Naydee

Sunday, March 30, 2014

Farah dari Taiping datang!

Assalammualaikum semua,
Jumaat yang lepas, seorang pelanggan dari Taiping yang beli mesin jahit Elvira Renova Touch telah datang ke studio saya untuk 'menuntut' pelajaran beg dari saya hehehe...Farah datang dan tinggal di rumah saya selama 2 malam untuk belajar menjahit beg :)



Memang biasanya, kalau ada sesiapa nak datang belajar buat beg, boleh tinggal di rumah saya, di tingkat atas, ada satu bilik kosong yang sentiasa terbuka untuk sesiapa yang datang dari jauh untuk bermalam.



Saya beri tugasan pertama untuk buat quilt cat yang comel ini, dan kemudiannya sebuah drawstring pouch dan Enadia Clutch :) 

InsyaAllah, saya akan bantu sebanyak mungkin dengan ilmu yang saya ada.