Friday, April 4, 2014

Magnolia Pillow Cover

Assalammualaikum,
Selesai juga quilted Magnolia Pillow Cover yang saya buat untuk memperindahkan studio saya di Jitra Mall :)

Memang memerah tenaga, tetapi bila dah siap, memang memuaskan hati ^^
Malangnya saya buat simple cushion cover, tak sempat nak buat piping keliling, kerana ada tugasan yang lebih berat menanti saya, tak apa, lain kali kita rajinkan buat piping tu hehe.....ada satu lagi pillow cover yang saya perlu buat tapi kali ini dengan design bunga ros...dah transfer pattern dah pun....apa pun kena tunggu sehingga selesai tugasan berat ni...

Ketika proses penampalan design atas fabrik
Proses menjahit zig-zig kecil pada design applique

Siap menjadi cushion cover dengan zip closure!

-Naydee